De Sonos Beam - Soundbar - Wit review

Beoordeling: (4.5/5)

De Sonos Beam - Soundbar - Wit: Een perfecte toevoeging aan het Sonos speaker systeem.

Wat je ook op tv wilt kijken, met de Sonos Beam soundbar zorg je ervoor dat je optimaal van het geluid kunt genieten. Doordat tv’s tegenwoordig steeds dunner worden, is er geen ruimte meer voor echt goede luidsprekers. Daarom zijn er soundbars ontwikkeld en de Sonos Beam is daar een goed voorbeeld van. Je kunt bij deze soundbar kiezen hoe je het geluid precies wilt beleven. Je kunt kiezen voor nachtmodus, standaard modus en een versie waarbij de spraak versterkt wordt. De Sonos Beam heeft ook de Google Assistant ingebouwd waarmee je gebruik kunt maken van spraakbesturing. Verder is het mogelijk om je smartphone of tablet aan de Sonos Beam te koppelen om zo muziek te kunnen streamen. Het is een soundbar in de hogere prijsklasse, maar dat heeft ook vooral te maken met de functies die je geboden worden.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Afmetingen 65.1 x 6.85 x 10 cm (b x h x d)
Met afstandsbediening Nee
Te bedienen met smartphone Ja
Muurbevestiging mogelijk Ja
Bluetoothbereik 20 meter
Wifi Ja
HDMI-ingangen 1
HDMI-uitgangen 0
Spraakbesturing mogelijk Ja

De Sonos Beam - Soundbar - Wit in één oogopslag

Sonos Beam Wit

De Sonos Beam - Soundbar - Wit is een blikvanger in elk interieur. Het strakke design laat het apparaat naadloos opgaan in een modern interieur waarbij de kleur juist zorgt dat deze eruit springt. Het is een relatief kleine soundbar welke je wel heel mooi weg kunt werken onder de tv of aan de muur. De kwaliteit van het geluid is zoals je van Sonos gewend bent en is dus ontzettend krachtig en bovenal heel mooi. De Sonos Beam is een soundbar die ook met de andere Sonos producten te koppelen is. Je kunt dus een heel surround systeem opzetten en ook een multiroom systeem is mogelijk met de Sonos Beam.

Wat vinden we goed aan de Sonos Beam - Soundbar - Wit

Sonos Beam Wit

De Sonos Beam is een soundbar van sublieme kwaliteit. Het geluid dat uit dit apparaat komt is kraak helder en geeft je het gevoel het geluid te beleven. Dit komt vooral door de 4 full-range woofers, een tweeter en 3 radiatoren die in de Sonos Beam geplaatst zijn.   
 
Je kunt de Sonos Beam met je spraak bedienen. De soundbar is voorzien van 5 ingebouwde microfoons zodat deze je goed kan horen. Je kunt niet alleen de soundbar, en het speaker-systeem waar het op aangesloten is, bedienen, maar ook dingen vragen als het weer en muziek af te spelen van bijvoorbeeld Spotify. 
 
Het is mogelijk om zowel via wifi als bluetooth met je telefoon of tablet verbinding te maken met de Sonos Beam. Via beide opties kun je vervolgens muziek afspelen op de soundbar. 
 
Als je naar de kwaliteit van het geluid dat uit de Sonos Beam komt kijkt, dan is wel duidelijk waarom deze soundbar in de hogere prijsklasse zit. Het geluid is super mooi en is op z’n best als deze gekoppeld is aan achter speakers. 
 
De Sonos Beam is qua formaat ook precies goed. Je kunt deze makkelijk onder de tv plaatsen of aan de muur monteren. 
 
Als je de Sonos Beam aan de tv wilt koppelen, kan dit ook met de HDMI kabel. Aangezien er veel opties zijn om de soundbar te gebruiken, is er maar 1 HDMI poort op de Sonos Beam en meer heb je er dan in principe ook niet nodig. 
 
Bij de Sonos Beam komt geen afstandsbediening. Je kunt namelijk het hele systeem gewoon middels een app bedienen. De app download je in de Appstore en na het volgen van de instructies kun je er gebruik van maken. 
 
Het is een systeem wat relatief makkelijk te installeren is. Je moet even weten hoe je het speaker-systeem moet opzetten, maar als je de instructies goed volgt, is het zo geregeld.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Sonos Beam Wit
Hoewel het een goede soundbar is, is de Sonos Beam wel behoorlijk prijzig. Je moet diep in de buidel als je deze soundbar wilt kopen. 
 
Als de wifi eruit ligt, zal het systeem ook niet werken. Alleen als je de Sonos Beam via de HDMI kabel aangesloten hebt, zal je nog geluid af kunnen spelen via de soundbar. 
 
De witte kleur maakt de Sonos Beam een blikvanger terwijl je misschien liever hebt dat deze opgaat in het interieur en niet opvalt. Bekijk ook de zwarte variant eens.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Top kwaliteit soundbar
 • Verbinding via wifi
 • Muziek streamen via bluetooth
 • HDMI aansluiting
 • Spraakbediening
 • Muurbevestiging mogelijk
 • Eenvoudig te installeren
 • Via smartphone te bedienen
 • Koppeling met smart home systeem mogelijk
Nadelen
 • Niet iedereen vindt de kleur mooi
 • Prijzig

Advies voor kopers

Wanneer je graag een heel systeem in je huis wilt installeren met speakers in meerdere kamers, kan een Sonos Beam echt een toevoeging zijn. Door alle Sonos apparaten in 1 systeem te gebruiken, kun je alles heel makkelijk met 1 app bedienen. Het is wel een dure soundbar vergeleken met wat er nog meer op de markt te krijgen is, maar de Sonos Beam is dan ook wel uitgerust met heel veel verschillende functies. Je kunt het hele systeem met je stem bedienen. Het is ook mogelijk om via bluetooth muziek te streamen als de wifi eruit ligt en ook met de HDMI kabel kun je alsnog het geluid van de tv via de Sonos Beam afspelen.

Conclusie

Sonos Beam Wit

De Sonos Beam - Soundbar - Wit is een soundbar van zeer goede kwaliteit en dat is aan de prijs ook wel af te zien. Als de prijs het minst belangrijk voor je is, dan is de Sonos Beam wel een goede soundbar voor bij jou in huis. Dit is vooral zo als je graag een systeem door je hele huis wilt hebben dat met 1 app te bedienen is. De Sonos Beam werkt naadloos samen met de andere producten van het merk en is aan te raden als je een goed merk wilt. Het geluid van de Sonos Beam is het beste als je meerdere speakers eraan koppelt. Op deze manier creëer je een echt surround sound en krijg je het gevoel dat je in de bioscoop of in het stadion zit.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

© 2024 Beste Soundbar, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten